Ouders doneren organen van verongelukte motorrijder

Redactie KW

Motorrijder Joren Van Puymbroeck (26) uit Jabbeke, die zaterdag betrokken raakte bij een ongeval in Bredene, is overleden in het ziekenhuis.


Het fatale ongeval vond zaterdagnamiddag plaats rond 17uur op de Brugse Steenweg ter hoogte van het benzinestation Gabriëls. De chauffeur van een Nederlandse bestelwagen, die uit de richting Brugge kwam, wilde er tanken en maakte aanstalten om de parking van het benzinestation op te rijden. Daarbij kwam het tot een aanrijding met twee motorrijders die wat verder uit de bocht kwamen. De eerste motorrijder, een 25-jarige man uit Eeklo kwam bij het ontwijken van de bestelwagen ten val en brak zijn been. Joren Van Puymbroeck (26) uit Jabbeke knalde tegen de flank van de bestelwagen en werd levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen.

Ouders doneren organen van verongelukte motorrijder


Joren laat een vriendin, twee zussen, zijn mama en papa, en een pak vrienden achter. Iedereen reageert verslagen op het plotse verlies. Op het facebookprofiel van Joren stonden in een mum van tijd ruim 220 reacties en steunbetuigingen. “Niet te geloven. We zullen je missen, topkerel”, stond er meermaals te lezen.

“Door iedereen graag gezien”

“Joren was inderdaad door iedereen graag gezien. Hij was enorm geliefd en de meest joviale jongen die je kan inbeelden. Zo zijn er geen twee”, zegt vader Jan Van Puymbroeck. Joren was paracommando en motorliefhebber. Hij was zaterdag op de terugweg van de 39ste editie van de Snelheidsprijs van de Noordzee in de Oostendse Vuurtorenwijk toen het ongeval gebeurde. “Hij was een superatleet, die altijd voor iedereen klaarstond”, zegt vader Jan. De ouders van Joren beslisten kort na het overlijden van hun zoon om tot orgaandonatie over te gaan. “Organen zijn overal broodnodig. Joren heeft al zijn ganse leven iedereen geholpen. Hij zou het absoluut zo gewild hebben. We zullen hem enorm missen”, besluit Jan.

Wie een laatste groet wil brengen aan Joren kan tussen 16 en 19uur terecht bij Uitvaart Tavernier in Jabbeke. Daar vindt zaterdag om 14 uur ook de afscheidsplechtigheid plaats.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier