Opvarende gewond nadat neerkomende brug mast van zeilboot raakt in Oostende

Redactie KW

In het Mercatordok in Oostende is maandag een zeilboot in de problemen geraakt, nadat een brug bij het neerkomen de mast raakte. Één opvarende raakte gewond.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur aan de Mercatorbrug ter hoogte van de Amandine. De zeilboot wou de jachthaven binnenvaren, toen de opgehaalde brug plots naar beneden kwam. De brug raakte de mast van het schip, waardoor de mast afkraakte. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. De brandweer was snel ter plaatse. “We hebben de mast gedemonteerd, waarna we de brandladder als kraan hebben gebruikt om de mast terug om het schip te tillen”, zegt Marc Puystjens van de Oostendse brandweer.

Hoe het incident kon gebeuren is nog niet duidelijk. Er wordt rekening gehouden met een een menselijke fout, en dat de brug te vroeg werd neergehaald. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten scheppen. Eén opvarende raakte gewond toen de mast afkraakte. “We hebben de vrouw via de brandladder geëvacueerd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus nog Marc Puystjens van brandweer Oostende. De interventie, die meer dan een uur duurde, werd gevolgd door een massa volk langs de Visserskaai. De brandweer kreeg achteraf applaus voor de geslaagde interventie.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier