Opnieuw menselijke resten bovengehaald uit kanaal Roeselare-Leie

Redactie KW

Het gaat om de romp van een lichaam, aangetroffen langs het kanaal ter hoogte van de Regenbeekstraat in Roeselare. Ook vorige week was dat al het geval, toen in Ingelmunster.

Dinsdagmiddag rond 12 uur zag een schipper dat er een stuk arm en een stuk van een lichaam ronddreef tussen zijn schip en de kade langs de Regenbeekstraat in Roeselare. Op dat moment was men 3.000 ton zout voor een zoutverwerkend bedrijf aan het lossen. De kraanman stopte zijn bezigheden en alarmeerde de brandweer en politie.

Bij nader onderzoek bleek het inderdaad om een stuk van een menselijk lichaam te gaan. Waarschijnlijk werd het eerder al aangetast door de schroeven van voorbijvarende schepen en kwamen nu delen aan de oppervlakte. De brandweer kon niet anders dan een tent plaatsen om de stoffelijke overschotten te bergen. Het is nog onduidelijk om wie het gaat, al vermoedt de politie dat het om stoffelijke resten van de sinds 24 februari vermiste Germain Lahousse zou kunnen gaan uit Kachtem. De man van 76 vertrok maar liet wel een afscheidsbriefje achter, waarin hij schreef dat hij in het kanaal zou springen.

Vorige week werd uit hetzelfde kanaal ook al een (deel van) romp van een mannenlichaam bovengehaald. Ook dat was toen al erg toegetakeld.

(Jos/FJA – Foto Jos)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier