Opnieuw kinderen in problemen aan strekdam in zee in Oostende

Redactie KW

Voor de vierde dag op een rij zijn er kinderen in moeilijkheden geraakt in zee ter hoogte van de Westelijke strekdam in Oostende.

Twee meisjes van 11 en 12 jaar waren in het water aan spelen in de onbewaakte zone, toen het plots fout liep. Getuigen belden meteen de hulpdiensten, waarna de ‘procedure drenkeling’ meteen werd opgestart. Omstaanders slaagden erin om één van de meisjes op het droge te helpen. Haar vriendin werd door twee politie-inspecteurs uit het water gehaald en in veiligheid gebracht.

Zondag waren dertien kinderen tussen 9 en 14 jaar van een chiro-vereniging uit Gent op exact dezelfde plek in problemen geraakt. Vier van hen moesten een nacht in het ziekenhuis blijven. Gouverneur Carl Decaluwé verkondigde achteraf dat de jeugdbewegingen zouden moeten opdraaien voor de kosten van de reddingsoperatie omdat de jongeren in een onbewaakte zone in het water gingen. De Oostendse reddingsdienst en de scheepvaartpolitie riepen afgelopen weekend meermaals op om enkel in bewaakte zones te zwemmen, maar die oproep bereikte dus niet iedereen.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier