“Op de camerabeelden is haarscherp te zien hoe het ongeval gebeurde”

Het ongeval is vastgelegd door de camera van garage Salens Motors. © pvh
Philippe Verhaest

Op de camerabeelden van de garage Salens Motors is duidelijk te zien hoe het ongeval kon gebeuren.

Stefaan Dendooven van Salens Motors, het bedrijf waar de bewakingscamera hangt, getuigt : “Het ongeval heb ik niet zien gebeuren, ik was op dat moment aan het werk op de koer achter het bedrijf. Maar toen ik plots sirenes hoorde, ben ik wel dadelijk naar buiten gekomen en zag ik het meisje liggen. Ik maakte toen meteen de link naar mijn beveiligingscamera : daar moést toch wel iets op wel iets op te zien zijn.” Stefaan nam onmiddellijk contact met de politie om de beelden ter beschikking te stellen. “Ik vind dat nog maar normaal, ik verdien in deze geen enkele pluim.”

Nieuw type camera

“Het is een heel nieuw type camera, en op de beelden is dan ook haarscherp te zien hoe het ongeval is gebeurd: het meisje stak met haar fiets, komende uit de richting Dominiek Savio, de brede Brugsesteenweg over. Eerst tot op het middenvak van de weg, waar ze wachtte om het verkeer in de richting Roeselare door te laten. Daar is ze dan gegrepen geweest door de zwarte auto die richting Torhout reed en om de een of andere reden van zijn rijvak is afgeweken.”

“Het is niet de eerste keer dat er hier in het verkeer voor mijn deur rare dingen gebeuren”, zegt Stefaan. “Er moet hier ingegrepen worden : verkeersremmers zijn hier allicht geen optie, maar waarom geen verkeerslichten.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier