Oostendse brandweer bevrijdt man uit brandende woning

© DVL
Redactie KW

De brandweer van Oostende werd vanmorgen omstreeks 4.45 uur opgeroepen voor een zware brand in een woning in de Kaïrostraat in Oostende.

Alerte buren hadden de hulpdiensten verwittigd omdat zij nog iemand in het gebouw hoorden roepen. In het huis, ooit een meergezinswoning, verbleef nog slechts een persoon. Het vuur ontstond volgens de brandweer in de keuken op het gelijkvloers en dat zorgde meteen voor heel wat rookontwikkeling. De man die zich nog in het huis bevond, geraakte in paniek en probeerde te ontsnappen door een venster achteraan in te slaan. Hij geraakte daarbij gekwetst en moest, nadat hij door de brandweer uit zijn hachelijke situatie was bevrijd, naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar werd hij onmiddellijk werd geopereerd.

De man mag van geluk spreken, want het waren de buren die de brand opmerkten omdat bij hen het brandalarm was afgegaan. Zij verwittigden dan onmiddellijk de hulpdiensten die daardoor vlug te plaatse waren en de situatie snel onder controle kregen. De schade aan de woning is bijzonder groot. Het betreft een huis, onderverdeeld in meerdere kleine flats, maar waarvan er slechts nog één was bewoond. In de aanpalende woning was er lichte rookschade. (DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier