Oostendenaar die bromfietser uit Blankenberge doodreed, vraagt de vrijspraak

Redactie KW

De politierechter had Oostendenaar Timerlan A. (32) in februari al tot drie maanden cel, waarvan een maand effectief, en een maand rijverbod veroordeeld, maar de man ging in beroep.

De man die Blankenbergenaar Rik Geleyns (55) doodreed langs de Isabellalaan in Zeebrugge heeft vrijdag in de Brugse rechtbank de vrijspraak gevraagd. Op 19 januari vorig jaar was Rik Geleyns met zijn bromfiets op weg naar zijn werk. Toen hij een kruispunt overstak werd hij gegrepen door de wagen van Timerlan A., een Oostendenaar met Russische roots.

Omdat A. 70 kilometer per uur reed waar hij slechts 50 mocht werd hij veroordeeld door de politierechter, die meende dat het ongeval niet ging gebeurd zijn mocht hij trager hebben gereden. Pieter Coucke, de advocaat van A., denkt daar anders over. “Volgens onze deskundige ging het ook tot een aanrijding gekomen zich mocht mijn cliënt zich aan de snelheidsbeperking gehouden hebben. Mijn cliënt treft bijgevolg geen enkele schuld en verdient dan ook de vrijspraak.” Volgens de politierechter was A. sowieso niet de enige schuldige in het verhaal. Omdat Rik Geleyns geen voorrang had verleend, werd hij door de politierechter voor twee derden verantwoordelijk gesteld voor het ongeval. Maar op burgerlijk vlak werd er geen beroep aangetekend. Het parket vroeg vrijdag om de straf van A. te bevestigen. De uitspraak volgt op 17 juni.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier