Ook ex-voetballer onder invloed bij dodelijk ongeval Woumen

08/06/16 om 18:19 - Bijgewerkt om 18:19

Bij het dodelijke ongeval zaterdagochtend in Woumen bij Diksmuide was ex-voetballer Dirk De Vriese onder invloed van alcohol.

Ook ex-voetballer onder invloed bij dodelijk ongeval Woumen

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne woensdag. De Vriese raakte zwaargewond bij het ongeval, zijn 27-jarige vriendin overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde rond 2.45 uur langs de Iepersteenweg in Woumen, een deelgemeente van Diksmuide. De Porsche van ex-profvoetballer Dirk De Vriese (57) kwam er in botsing met een Volvo. De crash kostte het leven aan de passagier van de Porsche, een 27-jarige vrouw uit Brugge. Eerder raakte al bekend dat de 28-jarige bestuurster van de Volvo omgerekend 1,72 promille alcohol in haar bloed had. Uit een bloedanalyse is ondertussen gebleken dat De Vriese 0,71 promille tekende.

Bizarre omstandigheden

De precieze oorzaak van het ongeval blijft voorlopig onbekend. Opvallend genoeg bevindt de schade zich bij beide wagens aan de rechterzijde. Het is dus onduidelijk welke wagen in welke omstandigheden van zijn rijvak is afgeweken. Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten brengen, aldus het parket.

(Belga - Foto a-JT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!