Onweersbui zet straten blank in Houthulst

De Veldstraat in Sint-Kristoffel. © ACK
Redactie KW

Donderdagavond teisterde een onweersbui de gemeente Houthulst. De brandweer had de handen vol om de oproepen te beantwoorden.

In Merkem liepen straten op verschillende plaatsen gedeeltelijk onder water. Ook in de Melanedreef tussen Merkem en Jonkershove moest water weggepompt worden. In Houthulst liep het water in verschillende huizen binnen. In de Mosselstraat kwam een modderstroom van het hogergelegen veld over de tuinen en in de huizen op de straat en vormde een centimeters hoge modderlaag.

Sint-Kristoffel kreeg het erg te verduren. Zowel in de Vijverstraat, de Zegestraat als in de Veldstraat kwam het water verschillende huizen binnen. De Sint-Hubertuswijk stond blank en de Schoolstraat was op verschillende plaatsen ondergelopen.

Zwartegat onder water.
Zwartegat onder water.© ACK

In Klerken werd de Stokstraat, bij de wijk Zwartegat, voor het verkeer afgesloten vanaf het huisnummer 49 tot aan het kruispunt met de Zuid-Torhoutstraat aan garage Coppenolle. De nabijgelegen beek kon het water niet slikken en in een mum van tijd stond de straat blank en liepen opnieuw verschillende huizen onder water.

Ook in het centrum van Klerken, nochtans heel wat hoger gelegen, liep er in verschillende huizen water binnen en dan vooral in de garages en kelders.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier