Ontploffing op het Klein Strand in Jabbeke

18/03/17 om 11:33 - Bijgewerkt om 13:57

Op het klein strand in Jabbeke is vanmorgen een man zwaar verbrand geraakt door een ontploffing.

Ontploffing op het Klein Strand in Jabbeke

Even voor 10 uur deze morgen deed zich op het recreatiepark Klein Strand in Jabbeke een gasontploffing in een caravan voor. Eén persoon, een 47-jarige man uit Jabbeke, werd daarbij zwaar verbrand aan het bovenlichaam. Hij verkeert in levensgevaar. De man was aanwezig in zijn caravan toen die plots ontplofte. Hij werd met de MUG-helikopter naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht. De caravan brandde volledig uit. Ook een paar andere caravans raakten beschadigd.

Eenmaal de brandweer klaar was met de bluswerken kon de politie op zoek naar de oorzaak van de ontploffing. Die bleek onderaan de caravan te liggen. "Er is onderaan een gasophoping ontstaan", zegt Wittesaele. "Die is op een gegeven moment ontploft. Direct erna is die uitslaande brand ontstaan."

Enkele jeugdvoetbalwedstrijden op de terreinen van KSV Jabbeke werden stilgelegd omdat de spelertjes ademhalingsproblemen kregen door de zware rook.

(TL/JVM/IN)

Ontploffing op het Klein Strand in Jabbeke

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!