Onkruidverdelger met gasflessen ontploft, arbeiders komen er met de schrik vanaf

Glenn Gombert en Lieven Debaillie (rechts op foto) bij een van de brokstukken van de machine. Beide kwamen er met de schrik vanaf. © (foto DVDB)
Redactie KW

Twee werknemers aan de Ieperse groendienst kwamen er met de schrik vanaf toen een onkruidverdelger die op gas werkt, iets voor 9.30 uur ontplofte.

De twee waren aan het werk in de Kerkweg, een zijstraat van de Veurnseweg, in de omgeving van het kerkhof.

“Omdat we niet mogen sproeien om het onkruid te verdelgen, werken we met een machine die werkt op gas en het onkruid verbrandt”, vertelt een nog aangeslagen Lieven Debaillie. “Glenn was lans de straatkant aan het werk en ik werkte met de grotere machine op het kerkhof. Plots zag ik een steekvlam uit de machine komen. Kort daarop is de gasfles van de onkruidverdelger met een luide knal ontploft. Er passeerden ook een paar fietsers die ik de raad had gegeven om zich zo vlug mogelijk uit de voeten te maken. Na de ontploffing verwittigde ik de hulpdiensten. De ontploffing was enorm. De brokstukken van de machine en de gasfles zijn op het kerkhof, op de Kerkweg en op een stuk landbouwgrond aan de overkant van kerkhof terecht gekomen. Sommige lagen 130 meter ver.”

De knal was zo hevig zodat omwonenden dachten dat er een bom ontploft was. Door het koelbloedig optreden van Lieven Debaillie en omdat de Kerkweg een vrij rustige straat is, vielen er gelukkig geen slachtoffers.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier