Ongeval van woensdagnamiddag eist dodelijk slachtoffer

Een vrouw uit de buurt kwam met haar fiets in aanrijding met een vuilniswagen. © RB
Redactie KW

Woensdagnamiddag werd een fietsster afgevoerd na een aanrijding met de vuilniswagen. Het slachtoffer is zaterdag aan haar verwondingen overleden.

Woensdagnamiddag rond 14.30 uur reed een vuilniswagen van de firma Dekeyser langs de Brugseweg, komende uit de richting van Ieper, terug naar de stalplaats in Poelkapelle. Ter hoogte van het Canadees oorlogsmonument verscheen er onverwacht een fietsster op de rijweg. De bestuurder van de vrachtwagen deed al het mogelijke om de fietsster te ontwijken, maar de 74-jarige vrouw uit deelgemeente Sint-Juliaan kwam tegen de zijkant van de vrachtwagen terecht en viel. Ze bleef met een zware hoofdwonde liggen en werd door de hulpdiensten naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht. Daar is zij zaterdag aan haar verwondingen bezweken.

Vermoedelijk werd de vrouw door de zon verblind en had ze de vrachtwagen niet gezien. De vrachtwagenbestuurder was fel aangeslagen en zei dat hij al het mogelijke had gedaan om de vrouw te ontwijken. Hij was tegelijk opgelucht dat de vrouw dankzij zijn reflexen niet onder de wielen terecht kwam, maar helaas kreeg het ongeval toch een fatale afloop.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier