Ongeval met vrachtwagen draait treinverkeer tussen Poperinge en Ieper in de soep

De cabine van de vrachtwagen knalde tegen de spoorwegberm aan. © MD
Redactie KW

Maandagmiddag raakte een Russische vrachtwagenchauffeur van de weg ter hoogte van electro Bruneel op de Noorderring in Vlamertinge.

De man reed in de richting van Ieper toen hij om onduidelijke redenen van de weg raakte en in de spoorwegberm belandde. De brandweer van Ieper kwam ter plaatse om de geknelde chauffeur uit zijn cabine te bevrijden. De man werd naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Er raakte als bij wonder niemand anders gewond bij het ongeval. Politie en Infrabel kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen.

De komende uren zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Poperinge en Ieper. “De NMBS voorziet vervangbussen in beide richtingen,” meldt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. “Op die plek rijden de treinen op een enkel spoor. Daardoor is het verkeer tussen het station van Ieper en dat van Poperinge onderbroken.”

Aanrijding door trein vermeden

Doordat er op het spoor slechts 1 trein per uur rijdt, in beide richtingen, en het ongeval buiten de spits gebeurde, is de hinder beperkt. Een trein die toen vertrekkensklaar stond in het station, kon tijdig tegengehouden worden. Zo werd een aanrijding vermeden.

Reizigers kunnen tot een van beide stations reizen, daar een vervangbus nemen, en vanaf het volgende station terug met de trein verdergaan. Het takelen op de plaats van het ongeval is niet evident, dus Infrabel heeft nog geen vooruitzicht wanneer het spoor weer vrij zal zijn. “We hopen uiteraard dat het spoor voor de avondspits weer in gebruik kan genomen worden,” aldus woordvoerder Baeken.

(MD/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier