Oliebollenkraam ontploft bij kledingzaak Artex in Lichtervelde

De gevel raakte beschadigd door de vlammenzee. © Foto TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bij kledingzaak Artex Fashion in de Stegelstraat in Lichtervelde is zaterdagmiddag een oliebollenkraam ontploft. De vlammen sloegen over op de kledingzaak zelf, waar op dat moment klanten aanwezig waren. Gelukkig was de brandweer tijdig ter plaatse.

In de bekende kledingzaak vond zaterdag een ‘Family Fashion Day’ plaats. Voor de gelegenheid stond er ook een oliebollenkraam. Daar liep het kort na de middag fout. Terwijl iemand buiten een gasfles aan het vervangen was, ontplofte het kraam. De vlammen sloegen razendsnel over op het gebouw, waar op dat moment klanten aanwezig waren. Die repten zich na de ontploffing naar buiten.

Francis Theetaert:
Francis Theetaert: “Gelukkig waren we heel snel ter plaatse.”© Foto TV

De brandweerpost Lichtervelde was razendsnel ter plaatse en kon de schade enigszins beperken. “Een geluk dat we hier zo snel waren”, beseft kapitein Francis Theetaert. “Het kon veel erger geweest zijn. Waren we iets later geweest, dan kon het gebouw helemaal in lichterlaaie gestaan hebben.”

Bij de ontploffing vielen gelukkig geen zwaargewonden. De persoon die een gasfles aan het vervangen was liep lichte brandwonden op aan de armen, maar moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. De brandweerlui waren nog lange tijd in de weer om de straat schoon te maken. Die lag immers spekglad door de frituurolie uit het ontplofte kraam.

(TV)

Brandweerlui spuiten het wegdek schoon.
Brandweerlui spuiten het wegdek schoon.© Foto TV

Naast het oliebollenkraam stonden enkele gasflessen. Die ontploften gelukkig niet.
Naast het oliebollenkraam stonden enkele gasflessen. Die ontploften gelukkig niet.© Foto TV

Enkele ramen van de kledingzaak barstten door de explosie.
Enkele ramen van de kledingzaak barstten door de explosie.© Foto TV

Oliebollenkraam ontploft bij kledingzaak Artex in Lichtervelde
© Foto TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier