Nog meer mensen onwel na cafébezoek in Izegem

10/06/17 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:45

In de zaak van de tragische methanolvergiftiging waaraan de 29-jarige Sarah P. uit Diksmuide is gestorven, hebben nog meer mensen zich bij het parket van Kortrijk gemeld. Ze werden ook onwel na cafébezoek in Izegem, vorige week.

Nog meer mensen onwel na cafébezoek in Izegem

Methanol is een giftig bijproduct van alcoholische gisting. © Getty Images/iStockphoto

Methanol is een giftig bijproduct van alcoholische gisting. De vrouw bleek in de nacht van donderdag op vrijdag vorige week op stap te zijn geweest. Ze dronk wodka met sprite. Die nacht deed ze drie horecazaken aan. Er wordt rekening mee gehouden dat ze ofwel illegaal gestookte alcohol heeft gedronken ofwel officiële alcohol waar een illegale soort door vermengd was.

Procureur Tom Janssens van het parket in Kortrijk reageerde op Radio I. De procureur bevestigde dat er nog meer meldingen waren binnengelopen. Die klachten worden onderzocht op dit ogenblik. "Hadden die mens last van een kater of is er meer aan de hand", aldus de procureur. Of er een link is met de methanolvergiftiging waaraan Sarah P. maandag is overleden, is nog niet bewezen, zei de procureur nog.

(JG/GLO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!