Nog altijd geen spoor van bestuurders die wagen van gezin deden crashen langs E40 in Beernem

12/06/17 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:22

De vader van het gezin en zijn vriendin liepen zware verwondingen op, maar verkeerden maandagavond buiten levensgevaar.

Nog altijd geen spoor van bestuurders die wagen van gezin deden crashen langs E40 in Beernem

Door de agressieve rijstijl van twee personenwagens moest een derde personenwagen - met daarin het gezin uit Aalst - zondagmiddag uitwijken op de E40 in Beernem. Tijdens het manoeuvre belandde hun wagen tegen de middenberm en vervolgens in de gracht. De gevolgen waren zwaar. De vader van het gezin en zijn vriendin liepen zware verwondingen op, maar verkeerden gisterenavond buiten levensgevaar. De drie kinderen (16,11 en 8 jaar) liepen lichte verwondingen op en kregen opvang bij hun familie. Na verschillende verklaringen bleken er twee voertuigen - die wilden invoegen op de oprit maar elkaar de loef afstaken - verantwoordelijk voor de crash. De twee wagens, waaronder zeker een Mercedes, pleegden vluchtmisdrijf en vervolgden hun weg richting kust. Gisterenavond was er nog geen spoor naar de betrokken voertuigen.

De berm ingedoken

Nog voor de komst van de hulpdiensten dienden enkele stoppende automobilisten de eerste zorgen toe. Kobe Flo (37) uit Oostende was één van hen. De man is actief als chauffeur bij luchthavenvervoer Prestige en stopte meteen op de pechstrook. "Het voelde als mijn plicht. Een instinct om die mensen in nood te helpen", verklaart Kobe. "Verschillende andere bestuurders deden hetzelfde als mij, waardoor we met verschillende mensen de berm indoken. Twee kinderen waren al uit het wrak geraakt. Dat beeld bij aankomst vergeet ik nooit meer. Die kinderen die alles willen doen om hun ouders te helpen. Ons vragen om hulp te bieden ... een heel intens moment."

Toch slaagde Kobe erin de focus te behouden. Sterker nog: hij slaagde er met enkele omstaanders in de papa van het gezin en zijn nieuwe vriendin te bevrijden uit het voertuig. "Ze waren volledig van de wereld. Om ze uit hun wagen te halen, moesten we de gordels lossnijden. Een Poolse trucker had gelukkig zo'n snijmes bij de hand. Enkele ogenblikken later arriveerden de hulpdiensten. Zij hebben zich verder over de slachtoffers ontfermd. Eigenlijk zou elke chauffeur verplicht een EHBO-cursus moeten volgen", vindt taxichauffeur Kobe Flo. "Het kan mensenlevens redden. Ik snap trouwens niet dat sommige bestuurders gewoon verder rijden als ze zo'n ongeval zien gebeuren. Je stopt toch om hulp te bieden? Waarschijnlijk is het merendeel bang om iets fout te doen."

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!