Nachtelijke brand vernielt materiaalberging op Deerlijks Gaverdomein

Redactie KW

Zondagochtend is omstreeks 3.30 uur een houten stapelplaats van de jeugddienst en speelpleinwerking op het Gaverdomein volledig uitgebrand.

Er verspreidde zich een brandgeur in en rond het Gaverdomein, het recreatiedomein van sport en jeugd in de Vercruysse de Solartstraat. Enkele late fuivers gingen op zoek naar een mogelijke brandhaard en zagen de stapelplaats die in brand stond. Deze houten berging bevindt zich in een uithoek van het Gaverdomein (nabij de Ringlaan) en bevat het materiaal van de jeugddienst en speelpleinwerking. In het vooruitzicht van de speelpleinwerking ‘Kerekewere’, die op 3 juli start, waren alle toestellen en materialen er opgeborgen.

De vuurhaard kon nauwelijks bestreden worden en ook de brandweerkorpsen van Vichte en Deerlijk, die met alle materiaal naar het Gaverdomein kwamen, stonden voor een onmogelijke opdracht. De berging brandde volledig uit. Enkel een paar zijwanden bleven overeind.

De verslagenheid bij de jeugddienst was groot. Veel leidinggevenden en ex-medewerkers kwamen ter plaatse en zochten troost bij elkaar.

De politiedienst van PZ Gavers zette de plaats van de brand af in afwachting van verder onderzoek door een branddeskundige. Er is geen sprake van kwaad opzet.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier