Na de crash op de E40: "Sharon heeft heel veel geluk gehad"

26/08/16 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

De 24-jarige Sharon Dehem uit Ingelmunster raakte gistermorgen zwaargewond bij het ernstig ongeval op de E40 in Westkerke. Ze liep een openbeenbreuk op. "Maar al bij al heeft ze veel geluk gehad", zegt haar broer.

Na de crash op de E40: "Sharon heeft heel veel geluk gehad"

De tol van het ongeval op de autosnelweg richting kust in Westkerke was zwaar: één dode en vijf zwaargewonden. Twee vrachtwagens, een personenwagen en een lichte vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. Dat gebeurde toen één van de vrachtwagens inreed op een file. De ravage was dan ook enorm. De passagier van de personenwagen overleefde de klap niet. Vijf andere gewonden werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het levensgevaar was bij hen echter al snel geweken.

Half uur nodig om bevrijd te worden

Onder de zwaargewonde slachtoffers ook Sharon Dehem (24) uit Ingelmunster. Zij werkt voor de firma Soenens uit Ingelmunster. Gistermorgen was ze met de lichte vrachtwagen op baan. De vrachtwagen die voor haar reed, reed op de file in. Zij kon niet meer tijdig remmen en belandde midden in de kop-staartaanrijding.

De jonge vrouw zat gekneld in haar voertuig. De hulpdiensten hadden een half uur nodig om haar te bevrijden. Met de MUG-helikopter werd ze daarna naar het ziekenhuis overgebracht. "Ze belde onze stiefvader vanuit de helikopter", vertelt broer Arno. "Ze vertelde wat er gebeurd was. Eerst dacht men dat haar voeten en benen verbrijzeld waren."

Toen de familie daarna de beelden van de crash op internet zag, keerde hun maag. "Die foto's kwamen bij ons heel hard aan", zegt Arno. "Wij wisten dat zij bij dat ongeval betrokken was en zagen daarna hoe ernstig het allemaal geweest was. Als je de tol die dat ongeval heeft geëist bekijkt, ga je toch wel eens serieus nadenken."

Nieuwe operatie wacht nog

Uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat Sharon een openbeenbreuk had opgelopen. Ze werd onmiddellijk geopereerd. "Maar dat zal zeker nog een tweede keer moeten gebeuren", aldus haar broer. "We zijn nu vooral blij dat ze haar been niet is kwijt gespeeld. Want ik denk dat we toch echt wel mogen zeggen dat ze heel veel geluk gehad heeft. Dit kon voor ons op zich nog veel slechter afgelopen zijn."

Het parket van Brugge stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan. De file zelf werd vermoedelijk gevormd doordat er langs de kant van de weg maaiwerken bezig waren. "En dat in combinatie met heel wat verkeer richting de kust. Het was een spijtige samenloop van omstandigheden volgens mij", zegt Arno.

(TLG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!