Na achtervolging in Tielt : motard overleden, twee Riho-agenten zwaargewond

Lieven Vancoillie

Rond 4 uur zaterdagmorgen gebeurde een spectaculair ongeval op de Ringlaan in Tielt, waar wegenwerken bezig zijn. Een motard knalde op een graafmachine en was op slag dood.

Over de omstandigheden en de aanleiding van de achtervolging is nog niet meer bekend. Feit is dat een ploeg van de politiezone Riho omstreeks 4 uur op de Ringlaan in Tielt een motorrijder achtervolgde. Ter hoogte van de werken op de Ringlaan aan het Sint-Andriesziekenhuis liep het fout.

Na achtervolging in Tielt : motard overleden, twee Riho-agenten zwaargewond

De motorrijder probeerde aan de linkerkant te vluchten en reed te pletter op een graafmachine. Volgens de politie van de zone Regio Tielt bleek de motorrijder op slag dood. Over zijn identiteit is niks bekend. Naar verluidt werden geen papieren gevonden.

Veel geluk hadden de agenten van de Riho-zone, die in een politiewagen de motorrijder achtervolgden. De politiewagen kwam ook tegen de machine tot stilstand. De agenten konden zichzelf gelukkig nog bevrijden. Even later vatte de politiewagen vuur en brandde volledig uit.

Na achtervolging in Tielt : motard overleden, twee Riho-agenten zwaargewond

Ook omstaanders hielpen de agenten uit het wrak. De twee agenten werden zwaargewond, maar niet in levensgevaar, naar het nabijgelegen Sint-Andriesziekenhuis overgebracht. Ook de brandweer van Tielt kwam ter plaatse.

Verschillende uren werd de Ringlaan voor alle verkeer afgezet. Rond 8.30 uur kon het verkeer weer op de twee rijstroken door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier