Motorrijder vraagt 10.000 euro schadevergoeding na ongeval in Oostkamp

Redactie KW

Een 31-jarige motorrijder vraagt een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro, nadat hij gewond raakte bij een verkeersongeval in september vorig jaar. Beide betrokkenen wonen zelf ook in Oostkamp.

De dertiger reed met zijn motor langs de Kortrijksestraat in Oostkamp en probeerde een tractor links in te halen. De tractor sloeg net op dat moment links af, waarna de motorrijder tegen het gevaarte knalde. De man liep een hersenschudding en verschillende andere verwondingen op, maar was nooit in levensgevaar. “Voor de geleden schade vragen we een provisie van 10.000 euro. De schade aan de motor alleen al liep op boven de 7.000 euro“, aldus de advocaat van het slachtoffer.

Volgens de verdediging lag de fout niet bij de bestuurder van de tractor, maar bij de motorrijder zelf. “Volgens ons lag overdreven snelheid aan de basis van het ongeval. De impact kon nooit zo groot geweest zijn als de motorrijder de maximum toegelaten snelheid had gereden. Ik vermoed dat er ook een foutief inhaalmanoeuvre aan vooraf ging. Er is dus minstens sprake van gedeelde verantwoordelijkheid op burgerlijk gebied“, klonk het verweer.

De politierechter stelde een deskundige aan en behandelt de zaak verder op 24 mei.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier