Motorrijder verongelukt in Gistel, passagier kritiek

Redactie KW

Een 51-jarige motorrijder uit Oostende is donderdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Oostendse Baan. Een 47-jarige vrouw uit Brugge, die achteraan de motor zat, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.


Het fatale ongeval gebeurde iets voor 19 uur net voor het Tourmalet-kruispunt in Gistel. Een 23-jarige autobestuurder uit Gistel reed in de richting van Torhout toen hij ter hoogte van een frituur overdraaide naar links. Vermoedelijk merkte hij bij het manoeuvre een motor die richting Oostende reed niet op. De 51-jarige motorrijder uit Oostende kon een aanrijding niet meer vermijden, en knalde tegen de flank van de wagen.

Motorrijder verongelukt in Gistel, passagier kritiek


Passagier weggekatapulteerd

De klap was enorm. De motorrijder kwam zwaar ten val naast de wagen. Een 47-jarige vrouw uit Brugge, die als passagier achteraan op de motor zat, werd weg gekatapulteerd en smakte tien meter verder tegen de grond. De hulpdiensten moesten de motorrijder meer dan een half uur reanimeren. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. De passagier van de motorrijder werd eveneens levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De lokale politie Kouter sloot de Oostendse Baan volledig af voor alle verkeer. Het parket van Brugge stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

(DJ – foto’s DJ/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier