Motorrijder overleden na ongeval op E40

De motard overleed ter plaatse © JVM
Redactie KW

De omstandigheden van het ongeval zijn nog zeer onduidelijk.

In de nacht van maandag op dinsdag is even na één uur op de E40 tussen Beernem en Oostkamp een ongeval tussen gebeurd waarbij een motor (Honda CBR) en een personenwagen (BMW Z4) betrokken waren. Het ongeval gebeurde in de richting van de kust. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn opgelopen verwondingen.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren is nog zeer onduidelijk. De opgelopen schade zowel aan de motorfiets als aan de auto is eerder beperkt. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de juist toedracht van het ongeval te onderzoeken. De bestuurder van de personenwagen bleef ongedeerd.

Het slachtoffer (de motorrijder) woonde in Gent. Het deskundigenonderzoek heeft momenteel uitgewezen dat de motorrijder werd aangereden door een voertuig (chauffeur is geïdentificeerd en verhoord) nadat hij zelf reeds was gevallen. De weersomstandigheden waren op het ogenblik van de feiten bijzonder slecht: regen, donker… De aanrijder pleegde geen vluchtmisdrijf, hij stopte, bood hulp en verwittigde zelf de hulpdiensten.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier