Motorhome brandt uit in Oostende: geen reis naar Frankrijk

Redactie KW

De brandweer werd maandagnamiddag opgeroepen voor een brand van een motorhome op het bedrijventerrein in de Joseph Plateaustraat in Oostende. Het voertuig is volledig vernield.

De brand ontstond in de loods van het bedrijf Mobi Technics. “Ik had er mijn motorhome binnengebracht, omdat ik dit weekend op reis vertrek. Die reis valt nu letterlijk in het water”, zegt de eigenaar. Het was de zaakvoerder van Mobi Technics die de brand had opgemerkt.

“De loods stond vol onder de rook. We zijn meteen zelf beginnen blussen met een brandblusapparaat. Ook enkele medewerkers van omliggende bedrijven hielpen mee“, zegt de man. De brandweer plaatste het voertuig voor de zekerheid uit de loods om erger te voorkomen. De brand was snel onder controle.

Reis naar Frankrijk

De schade bleef beperkt tot de getroffen motorhome. Andere voertuigen in de loods liepen mogelijk wel wat rookschade op. De politie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. “Vermoedelijk aan de koelkast of het televisietoestel”, zegt de eigenaar.

“Normaal ging ik op reis naar Frankrijk dit weekend, maar dat gaat dus niet door. Ah, er zijn ergere dingen. Een motorhome betekent vrijheid. Je reist wanneer je wil. Het is dus niet zo dat een lang geplande reis in duigen valt. Misschien is het zelfs beter dat het nu gebeurd is. Wat als de brand was ontstaan op reis terwijl ik aan het slapen was? Dan kon het misschien erger afgelopen zijn”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier