Motard overleden na klap tegen brugpijler

Alle hulp kwam te laat voor de 34-jarige motard © JC
Redactie KW

De MUG-arts probeerde nog de man te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Omstreeks 18.10uur is woensdag een 34-jarige man uit Bredene verongelukt in Oostende. De man reed met zijn moto uit de richting van Oostende naar Bredene ter hoogte van de ‘blauwe bruggen’ toen hij de pas werd afgesneden door een bestelwagen. De bestelwagen reed op het tweede vak en wilde het tankstation opdraaien waardoor hij de pas afsneed van de motorijder die op het eerste vak reed.

De impact was enorm en de motorrijder werd tegen de brugpijler gekatapulteerd. De hulpdiensten werden onmiddellijk opgeroepen en de MUG-arts deed pogingen om de bestuurder nog te reanimeren, maar tevergeefs. De man overleed ter plaatse.

De politie sloot de brug meteen af ter hoogte van de Zandvoordestraat totdat de verkeersdeskundige van het parket ter plaatse voor een grondig onderzoek. Uit dat onderzoek blijkft op het eerste zicht dat de motorrijder geen schuld treft. Hij reed op het rechtse rijvak en de bestelwagen op het linker rijvak toen die tweede een plots manoeuvre maakte om te keren en de motard allicht niet zag.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier