Moeder van verdronken jongen uit Passendale getuigt: "Tristan was mijn zonnetje"

06/07/17 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:34

Tristan Siegmund, een achtjarig jongetje uit Passendale, is woensdagmiddag verdronken in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam. Het kind werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. "Aan de zwemvijver was geen enkel toezicht en er staat ook niet aangegeven hoe diep het water is", reageert zijn moeder.

Woensdagavond rond 17.15 uur kreeg de Nederlandse politie de melding dat een jongetje van acht jaar vermist was in vakantiepark de Flaasbloem in Chaam. Dat is een dorp in de provincie Noord-Brabant, net over de grens met België. Het ging om Tristan, een jongen uit Passendale die dan al 45 minuten niet meer gezien was. De politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter trokken naar recreatiemeer 't Smokkelstrand dat deel uitmaakt van het vakantiepark. Onmiddellijk werd een zoekactie in het water gestart. Rond 17.30 uur werd de jongen aangetroffen. Hij was bewusteloos en na de eerste reanimatie werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar Tristan overleed.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!