Moeder onder voorwaarden vrijgelaten, vader blijft in de cel na brandstichting Roeselare

© Foto a-Jos
Redactie KW

In de zaak van de brandstichting in Roeselare wordt Cindy M. vrijgelaten onder voorwaarden, maar blijft Andy D. in de cel.

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist. Het koppel uit Roeselare wou samen met hun dochter uit het leven stappen en was aangehouden voor moordpoging en brandstichting in hun woning.

De dochter redde zelf haar ouders uit hun brandende woning. Ze werd wakker door de brandlucht en kon alarm slaan bij de buren. Die verwittigden op hun beurt de hulpdiensten. Uit het onderzoek bleek dat het vuur was aangestoken, wellicht door de vader. De speurders troffen in de woning van het gezin een afscheidsbrief aan.

Parket in beroep

De raadkamer in Kortrijk had beslist dat de twee verdachten konden vrijkomen onder voorwaarden, maar het parket ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag dat Cindy M. vrijgelaten wordt onder voorwaarden. Ze verblijft in de ziekenboeg van de Brugse gevangenis, maar moet zich nu laten opnemen in de psychiatrie. De KI verlengde de aanhouding van Andy D.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier