Moeder en 2 jonge kinderen betrokken bij ongeval, E40 in Beernem tijdlang afgesloten

17/03/17 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Als gevolg van een ongeval ter hoogte van Beernem, staat er vrijdagmiddag een grote file op de E40 richting de kust.

Moeder en 2 jonge kinderen betrokken bij ongeval, E40 in Beernem tijdlang afgesloten

Dat meldt het Vlaamse Verkeerscentrum. De bestuurders krijgen het advies om in Aalter de snelweg te verlaten.

Een moeder en haar twee kinderen - een baby en een peuter - raakten vrijdagmorgen betrokken bij een zwaar ongeval op de E40 in Beernem. De vrouw reed er in de file op een vrachtwagen in. De baby bleef ongedeerd, maar de peuter en de mama zaten gekneld in de wagen. Die eerste kon uiteindelijk lichtgewond bevrijd worden. Met de moeder hadden de hulpdiensten meer moeite. De vrouw werd uiteindelijk na een hele tijd ook bevrijd. Volgens de wegpolitie verkeert ze niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde in de file nadat eerder een vrachtwagen op een botsabsorbeerder was gereden ter hoogte van de werken. Beide ongevallen zorgen voor heel wat verkeershinder. Drie rijstroken raakten versperd. "Er moest bijstand worden geboden met een helikopter, waardoor de snelweg om 11.20 uur zelfs volledig werd afgesloten. "Rond 12.00 uur is de helikopter weer opgestegen, waardoor er weer één rijstrook kon worden vrijgemaakt. Maar twee van de drie rijstroken zijn nog altijd versperd door het ongeval."

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt de bestuurders aan om in Aalter de snelweg te verlaten. "Er staat nog een lange file van meer dan een uur. Rij je daar dus niet in vast, maar verlaat de snelweg in Aalter. Daar kan je dan route volgen die aangegeven is met een 'K'", zegt de woordvoerder.

(TL/BELGA/JVM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!