Modder op de weg veroorzaakt verschillende ongevallen in de Westhoek

Redactie KW

Woensdagmorgen zijn de brandweerkorpsen van Veurne, Diksmuide en Lo-Reninge al uren in de weer om wegen vrij te maken van modder en slijk.

In de Romanestraat in Lo-Reninge gebeurde een slippartij met een wagen. Daar sloot de brandweer een deel van de weg af om de baan schoon te spuiten.

Ook in Avekapelle bij Veurne lag de weg tussen Avekapelle en Oostkerke bij Diksmuide er zeer gevaarlijk bij. De brandweer van Veurne en Diksmuide spoot hier ook de baan schoon.

In Schoorbakke bij Pervijze reed een wagen tegen een gevel van een woning nadat het voertuig eerst een voortuintje was binnen gereden. Hier lag ook zeer veel slijk en aarde op de weg. De wagen kwam uit de richting van Schore toen het voertuig net over de brug van de IJzer in een lichte bocht van de baan ging. Het huis is zwaar beschadigd en moest door de brandweer gestut worden. De wagen is totaal vernield door de klap. De drie inzittenden werden voor controle naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. Hier lag er ook veel slijk op de watergladde baan. De brandweer reinigde hier eveneens de weg met een tankwagen met sproeier.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier