Mestkar besmeurt gevels en geparkeerde wagens

Redactie KW

Een dikke laag mest heeft donderdag de Kortrijkseweg (N43) in Beveren-Leie (Waregem) ondergedompeld in stank en smurrie.

Een tiental gevels en een geparkeerde wagen kregen het stinkende goedje over zich heen. Wellicht was een afgebroken of slecht gesloten klep van een mestkar de boosdoener maar van de vervuiler is geen spoor. Omstreeks kwart over elf kreeg de drukke gewestweg tussen Waregem en Harelbeke in de buurt van het kruispunt ‘De Toren’ de dikke laag mest te verwerken.

Vooral ter hoogte van slachthuis Goossens en avonturenshop Mounteq stapelde de stinkende smurrie zich op de weg op. Het drukke en zware verkeer dat kort nadien passeerde, zorgde er voor dat een tiental gevels van woningen onder dikke kladden mest kwamen te zitten.

Mestkar besmeurt gevels en geparkeerde wagens

De brandweer van de zone Fluvia had de handen vol om de rijweg, de gevels en de wagen opnieuw proper te krijgen. Tijdens die opruimingswerken bleef de drukke N43 plaatselijk een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. Dat zorgde voor heel wat verkeershinder en files in de omliggende straatjes. Het hele karwei nam zo’n twee uur in beslag.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier