Meisje van 17 dat werd aangereden na Marktrock in Poperinge niet meer in levensgevaar

Redactie KW

Een meisje van 17 uit het Franse Boeschepe, dat in Poperinge school loopt, is in de nacht van zaterdag op zondag levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze te voet werd aangereden langs de pikdonkere Boescheepseweg in Poperinge. Ze zou niet langer in levensgevaar verkeren.

Het meisje stapte te voet door de Boescheepseweg in Poperinge in de richting van Frankrijk. Ze was alleen en op de terugweg van het gratis stadsfestival Marktrock. Plotseling werd ze gegrepen door een aankomende auto, met daarin naast de bestuurder ook nog een passagier. Volgens de woordvoerder van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper was het op de plaats van het ongeval pikdonker.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Zowel de bestuurder als diens passagier legden een negatieve alcoholtest af. Het meisje, dat weliswaar in Frankrijk woont maar perfect Nederlands spreekt, zou niet meer in levensgevaar verkeren. Of ze al verhoord kon worden over de precieze feiten is niet duidelijk.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier