Meerdere oproepen voor wateroverlast in Zwevegem

Op heel wat plaatsen liepen wegen onder water. © GV
Redactie KW

De hevige regenval van afgelopen nacht en deze morgen, bezorgde de Zwevegemse brandweer enkele uren werk.

De brandweer kreeg meerdere oproepen voor wateroverlast op het grondgebied van Groot-Zwevegem. Gelukkig bleef het meestal bij ondergelopen straten en kwam het water maar een enkele keer in een woning gelopen.

Zondagmorgen kreeg men een eerste oproep voor de Sportstraat in Moen. Daar dreigde het water enkele woningen binnen te lopen, maar gelukkig kwam het niet zover. Later werd de brandweer nog opgeroepen naar Sint-Denijs waar ook geen woningen bedreigd waren. ‘s Namiddags werd de brandweer opgeroepen naar Broekenhoek in Moen, waar het water enkele centimeters over de weg stond

Ellestraat

In de Otegemse Scheldestraat kwam het water wel een woning binnen, meer dan 10 centimeter zelfs. Het was trouwens niet de eerste keer dat de bewoners daar natte voeten hebben.

Ondertussen werd ook de situatie in de Ellestraat in Zwevegem opgevolgd. In het verleden kwam de straat daar geregeld onder water te staan. Nu kwam het water opnieuw angstvallig hoog te staan, maar liep het spaarbekken en enkele landerijen goed vol. “We houden de situatie in de gaten, maar het ziet er niet naar uit dat we overlast moeten verwachten.”, zei luitenant Vanneste, “Wel hebben we preventief de duikers nog even gereinigd. De beken staan inderdaad overval en spoelen takken en ander materiaal mee tot aan de duikers. Wanneer we daar een verstopping zouden hebben, krijgen we uiteraard problemen.”

(GV)