Manager van uitgebrande kringloopwinkel: “Oplossing voor personeel op komst”

Van het gebouw blijft amper iets over. © MM
Redactie KW

De ravage in de uitgebrande kringloopwinkel langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem is nóg groter dan gevreesd. Door de hitte stortten verschillende muren en plafonds in. Het gebouw zelf is klaar voor de sloop. Voor het personeel wordt een oplossing gezocht. “We doen er alles aan om iedereen aan het werk te houden in andere filialen”, zegt operationeel manager Serge Geloen.

Weggesmolten fietsen, een zwartgeblakerde voorgevel en binnenin één grote ravage. De aanblik op kringloopwinkel ‘t Rad langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem oogt na de verwoeste brand van afgelopen vrijdag allesbehalve fraai. De brandweerlui waren tot zaterdagochtend vroeg bezig met nablussen. Van het gebouw zelf blijft amper iets over. Door de verschroeiende hitte van de vlammenzee stortten bijna alle muren en daken in. “Alles is vernield. Een totale verwoesting. Het is verschrikkelijk om zien”, zucht operationeel manager Serge Geloen. De man ging zaterdagochtend zelf de schade opmeten. Al snel kwam het besef dat er van het volledige pand niks te redden viel. “Ook wij zouden graag weten hoe dit kon gebeuren. Het is voor iedereen een groot vraagteken.”

Personeel

De komende dagen gaat de grootste bezorgdheid uit naar de twintig personeelsleden van het filiaal die plots werkloos dreigen te worden. “We zullen er alles aan doen om dat te vermijden”, stelt Geloen duidelijk. “Vandaag komt het bestuur samen om een voorstel uit te werken. De bedoeling is dat iedereen aan het werk blijft. Morgen maken we het voorstel over aan het personeel. De meest logische oplossing lijkt dat de mensen waar mogelijk in andere filialen en het centraal depot in Ruddervoorde aan de slag gaan. Daar kunnen ze zeker extra volk gebruiken.”

Het is de bedoeling om de kringloopwinkel in Zedelgem een vervolg te geven

Ondertussen wordt ook al gedacht aan de verdere toekomst. Een heropbouw van de kringloopwinkel op exact dezelfde locatie is de meest waarschijnlijke optie. “Het is uiteraard nog vroeg om daarover te beslissen. Zelf zijn we ook geen eigenaar van het pand. Samen met de eigenaar zullen we rond de tafel zitten om de mogelijkheden te bekijken. Het is de bedoeling om de kringloopwinkel in Zedelgem een vervolg te geven”, aldus de operationeel manager.

Branddetectiehond

Zaterdagochtend kwam een branddeskundige van het parket ter plaatse om de mogelijke oorzaak te onderzoeken. Dat verliep echter moeizamer dan gepland. “Omdat er bij de brand zwaar geblust moest worden met schuim, kon er in het weekend niet verder gezocht worden naar de oorzaak. Ook over eventueel kwaad opzet kunnen dus nog geen uitspraken gedaan worden”, klinkt het bij het Brugs parket. Vandaag komt een branddetectiehond ter plaatse om mee verder te zoeken. Tot die tijd neemt de politie het terrein in beslag. Dat hield heel wat nieuwsgierigen afgelopen weekend alvast niet tegen om persoonlijk een kijkje te komen nemen naar de ravage.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier