Man vrij onder voorwaarden voor brandstichting in Torhout

Redactie KW

Tegelijk werd het dossier wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Edwig D.C. zal wellicht in het najaar voor de strafrechter verschijnen.


De brand in de Zuidstraat in Torhout ontstond op woensdag 16 april rond 22.20 uur. Edwig D.C. en Patricia D. konden door de brandweer uit hun brandend appartement gered worden. Ze liepen wel rookintoxicatie en lichte brandwonden op. Volgens Edwig D.C. stootte hij domweg een met stof bekleed voetbankje tegen een petroleumkachel. De branddeskundige stelde echter vast dat die verklaring niet klopt, en dat de brand wel degelijk werd aangestoken.

Het koppel kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Op 9 maart 2013 deelde Patricia D. in Zedelgem zes messteken uit aan haar partner. Voor die feiten werd ze eind januari 2014 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan vier jaar voorwaardelijk. Na bijna een jaar in een revalidatiecentrum trok Edwig D.C. toch weer in bij Patricia D. Nu heeft de raadkamer hem een contactverbod opgelegd. Beide betrokkenen kampen met een ernstig alcoholprobleem.

Edwig D.C. zal zich wellicht in het najaar voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden. Ook in een ander dossier van brandstichting moet hij in september nog voor de rechter verschijnen.

(BELGA/Foto a-JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier