Man van 57 komt om het leven in woningbrand in Bellegem

03/12/14 om 17:12 - Bijgewerkt om 17:12

Bron: Kw

Bij een woningbrand op het kruispunt De Katte in Bellegem is vannacht een man om het leven gekomen.

Man van 57 komt om het leven in woningbrand in Bellegem

© Foto BWB


© Foto BWB

Het gaat om een 57-jarige man die alleen woonde en pas sinds enkele maanden zijn intrek had genomen in het huis in de Doornikserijksweg, op het kruispunt van De Katte. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. De brandweer van Kortrijk had een oproep gekregen die gewag maakte van rookontwikkeling in de woning, maar bij aankomst sloegen de vlammen al achteraan uit het pand. Ter plaatse vernam de brandweer dat de mogelijkheid bestond dat zich nog iemand binnen bevond en trof de man tien minuten later aan.

Elektrisch defect

Het slachtoffer, dat werkzaam was bij de Vlaamse Gemeenschap, had naar verluidt plannen om de woning, die hij pas recent had gekocht, helemaal te renoveren. Hij had koterij naast het pand afgebroken om dan en dierenartsenpraktijk voor zijn dochter te kunnen laten bouwen.

Een branddeskundige bezocht de woning. De oorzaak zou volgens het parket een elektrisch defect zijn. Wat de precieze oorzaak van de brand is, kon echter nog niet worden meegedeeld.

(AXV/Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!