Man uit Waregem overleden na ongeval in Herentals

Lieven Vancoillie

In het ziekenhuis van Herentals is woensdagavond het tweede slachtoffer van de zware frontale botsing eerder op de dag op de Lierseweg aan zijn verwondingen bezweken.

Dat meldt de lokale politie van de zone Neteland donderdag. Het gaat om een 46-jarige man uit Waregem. De andere bestuurder, een 36-jarige man uit Herentals, overleed op de plaats van het ongeval.

De aanrijding tussen een personenwagen en een lichte bestelwagen gebeurde woensdag omstreeks 16.30 uur en werd wellicht veroorzaakt door een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre.

De bestuurder van de wagen was op slag dood, die van de lichte bestelwagen zat gekneld in zijn voertuig en kon slechts met veel moeite door de brandweer bevrijd worden. De man werd in kritieke toestand afgevoerd, maar overleed later op de avond in het ziekenhuis.

De Waregemnaar, die volgens onderzoek zelf niet te snel reed, was op terugweg van een klant in dienst van het bedrijf Rogiers-Vanpoucke. “Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”, zegt werkgever Philippe Rogiers. “De man was een erg aimabele medewerker. Hij gold bij het minste probleem als aanspreekpunt voor veel collega’s.”

(Belga-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier