Man uit Knokke-Heist die onder vrachtwagen terechtkwam, was net begonnen aan nieuwe job

Lorenzo met zijn petekindje © GF
Redactie KW

Het was pas de derde dag dat hij het traject naar z’n nieuwe werkgever aflegde met zijn scooter.

Lorenzo Gheselle (30) uit Heist was dinsdagmorgen met zijn scooter op weg naar zijn werk. Maar op de Isabellalaan in Zeebrugge kwam hij omstreeks 9.30 uur in botsing met een vrachtwagen met oplegger. Zijn motorfiets bleef staan, maar hijzelf werd 150 meter meegesleurd door de camion. De hulpdiensten rukten nog massaal uit, maar konden niet meer verhinderen dat Lorenzo ter plaatse stierf.

Het parket van Brugge stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze oorzaak van het ongeval na te gaan. De rijbaan werd een hele tijd afgesloten om hem zijn werk te laten doen. Volgens zijn eerste bevindingen is de vrachtwagenchauffeur in fout. Die moest namelijk voorrang verlenen. De vrachtwagenbestuurder, een 53-jarige man uit Litouwen, reed met zijn vrachtwagen vanuit de Isabellalaan over de trambedding de Kustlaan in. Lorenzo botste met zijn motorfiets tegen de oplegger van de vrachtwagen en werd door de trekker meegesleurd.

Hij was enorm blij dat hij weer aan het werk kon en dan gebeurt dit

“Ook wij moeten het verdere onderzoek afwachten”, zegt zijn mama Dominique De Baele (58) uit Zedelgem. “We weten enkel dat het de derde dag was op zijn nieuwe job. Hij had een eind thuis gezeten na een ongeval op zijn vorige werk. Hij was enorm blij dat hij weer aan het werk kon en dan gebeurt dit.”

Man uit Knokke-Heist die onder vrachtwagen terechtkwam, was net begonnen aan nieuwe job

Lorenzo woonde alleen in een appartement in Heist. Hij was bekend als een eenzaat en een fervente gamer. “Zijn computer en spelconsoles. Daar kon hij zich uren mee bezig houden”, zegt zijn halfzus Bianca Verstraete (37). “Hij was graag op zichzelf, maar zijn neven en nichten zag hij enorm graag. Hij was peter van mijn zoontje en dat nam hij echt wel ter harte.”

Ook mama Dominique kan moeilijk geloven dat haar Lorenzo er niet meer is. “Hij was de goedheid zelve. Alles kon ik aan hem vragen. Alles zou hij voor me gedaan hebben. En zijn motorfiets, dat was zijn enige vervoermiddel. Hij ging daar overal mee naartoe. Hij deed er zelfs zijn boodschappen mee.”

Dominique is morgen jarig. “Maar een feest wordt dat uiteraard helemaal niet”, zegt ze. Lorenzo laat naast zijn moeder nog twee broers, een halfzus, twee halfbroers en heel wat neefjes en nichtjes na.

(TL – Foto’s TL/a-JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier