Man uit Ettelgem overleden nadat hij onwel werd toen hij zoontje van school ging halen

Redactie KW

Pascal Laurens uit Ettelgem ging zoon Timo ophalen in basisschool Arnoldus in Oudenburg maar werd onwel in de auto, vlakbij de school. Het was Timo die zijn vader bewusteloos aantrof in de auto.

Maandagnamiddag iets na 16 uur werden de hulpdiensten opgeroepen, nadat een man onwel geworden was aan de basisschool Arnoldus in de Brouwerijstraat in Oudenburg. Pascal Laurens, uitbater van een manège in Ettelgem, was zijn 10-jarige zoontje gaan ophalen.

Het kind heeft zijn vader die onwel geworden was zo in de auto aangetroffen toen hij uit de school kwam. Het jongetje is naar de directie gelopen om de hulpdiensten te verwittigen. Die waren heel vlug ter plaatse. Een juf van de school, actief in het Rode Kruis, heeft hem eerst proberen te helpen. De man is na lange reanimatie in kritieke toestand met de heli overgebracht naar het ziekenhuis en is er uiteindelijk ook overleden.

Pascal Laurens, ook een vurig supporter van Club Brugge, laat een echtgenote en twee kinderen – een meisje van 15 en een jongen van 10 – achter. In Ettelgem en Oudenburg was hij via de manège een erg bekend en graag gezien figuur.

(LIN/FJA – Foto LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier