Man uit Diksmuide verongelukt tijdens bergwandeling in de Franse alpen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In de buurt van Chamonix , in de Franse Alpen, is Diksmuideling Steven Brenders (52) maandag 24 april om het leven gekomen.

Steven is de echtgenoot van Hadewijch Hoet, die les geeft in het St Aloysiuscollege in Diksmuide en lid is van de Speelschare. Hij is ook de vader van Silke (16) en Arjen (17). Steven was sales engineer bij Axalta Coating Systems.

Wandelen in de bergen was een ware passie van Steven, hij was dan ook een heel ervaren wandelaar. Het was de eigenaar van de B&B waar Steven verbleef die de hulpdiensten verwittigde toen Steven maandag na een bergwandeling niet was thuis gekomen. Reddingswerkers vonden dinsdag zijn lichaam. Hij zou een val van een 200 meter hebben gemaakt.

Er kan nog geen datum voor de uitvaart worden vastgelegd omdat er nog op papieren van de Franse gemeente moet worden gewacht. Met het lange weekend voor de deur wordt gehoopt vandaag of morgen de papieren nog te mogen ontvangen, zodat het lichaam van Steven kan worden overgebracht en de familie een moment van afscheid kan voorbereiden.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier