Man uit Dikkebus omgekomen bij tragisch ski-ongeval in Tirol

03/04/17 om 15:18 - Bijgewerkt om 17:48

In Tirol is zondag een man voor de ogen van zijn gezin bij een ski-ongeval om het leven gekomen. Het gaat om een man uit Dikkebus.

Man uit Dikkebus omgekomen bij tragisch ski-ongeval in Tirol

Slachtoffer is Nico Vancaeyzeele (43) uit Dikkebus. Hij was met vrijdag met zijn vrouw en drie dochters vertrokken op jaarlijkse skivakantie in Oostenrijk. Nico werkte al 12 jaar als R&D-manager bij koekjesbedrijf Pidy in Ieper.

Het slachtoffer was in de Zillertal Arena met zijn echtgenote en drie kinderen op een rode piste een helling aan het afdalen, toen volgens een getuige de binding van zijn beide ski's het begaf, aldus het Oostenrijkse mediakanaal krone.at. De man viel, knalde in een vangnet dat loskwam en smakte vervolgens tegen een boom.

Ondanks langdurige reanimatiepogingen door hulpverleners overleed het slachtoffer ter plaatse. Zijn gezin liep een zware shock op. Een crisisinterventiecentrum ontfermde zich over hen. Er loopt een onderzoek naar het ongeval.

Bij Pidy werd verslagen gereageerd. Er is een rouwregister aangelegd. Deze week wordt het lichaam van Nico gerepatrieerd naar België. Zijn gezin zal maandagnacht al thuis zijn.

(Belga/MF/JL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!