Man komt op rijbaan terecht na epilepsie-aanval

De man kwam ten val recht tegenover Foto Robert. © GH
Redactie KW

In de Bruggestraat ter hoogte van het kruispunt met de Brugsesteenweg (voor Foto Robert) moesten in volle spits de diensten van de MUG en ambulance uitrukken voor een valpartij. Een man zakte ineen langs de weg en kwam met zijn hoofd op de rijbaan terecht.

Ariane Lodens-Arnau (42) kwam net thuis toen ze achter zich een klap hoorde. “Toen ik me omdraaide zag ik een man half op het fietspad en half op de rijbaan liggen. Ik ging naar de man toe, een persoon van middelbare leeftijd, maar die bleef liggen, met zijn gezicht op het asfalt. Ik heb zelf 17 jaar als spoedverpleegkundige gewerkt in Blankenberge, dus ik herkende meteen dat de man een epilepsie-aanval had.”

“Nadat ik van omstaanders een handdoek kreeg, heb ik een tiental minuten druk gehouden op de wonde, tot de hulpdiensten aankwamen. Meer kon ik op dat moment niet doen. Het is me niet duidelijk hoe de man tot val kwam, al beweerden andere getuigen dat de man reeds een eindje aan het wankelen was. Mogelijks leidde de epilepsie-aanval tot de valpartij. Hopelijk redt de man het, want hij was niet stabiel toen de hulpdiensten ter plaatse waren.” (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier