Man komt om het leven na nachtelijk ongeval in Izegem

© Foto Frank
Redactie KW

Even voor 2 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag geraakten twee mensen betrokken bij een bizar ongeval langs de Rijksweg. Eén van de twee werd uit de wagen geslingerd en overleed even later.

Het ongeval gebeurde langs de Rijksweg even voorbij het kruispunt met de Katteboomstraat, richting Roeselare. Een Hyundai Tucson ging er om onduidelijke reden van de weg af en belandde in de gracht. Het voertuig maakte meerdere buitelingen om uiteindelijk op zijn zij in de gracht te blijven steken.

Eén inzittende werd uit het voertuig geslingerd en lag onder de wagen in de gracht, de andere inzittende hing half uit het voertuig. De brandweerposten van Lendelede en Izegem kwamen ter plaatse alsook ambulances van de dienst 100 van Harelbeke en Ledegem en een MUG-team. De politie sloot de Rijksweg richting Roeselare af voor alle verkeer.

De medische hulpdiensten waren een tijdlang in de weer om de toestand van de persoon die in de gracht lag te stabiliseren. De man (geboortejaar 1979) werd in kritieke toestand, onder politiebegeleiding, overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed echter alsnog zaterdagmorgen. Het andere slachtoffer, een vrouw, was er naar verluidt minder erg aan toe. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Beide slachtoffers zouden geen veiligheidsgordel gedragen hebben, het is nog onduidelijk wie aan het stuur zat.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier