Man gestraft die bejaard koppel van het zebrapad maaide in Blankenberge

Redactie KW

Een 61-jarige man uit Brugge kreeg woensdagmorgen een boete en een rijverbod omdat hij onder invloed van alcohol twee tachtigers van het zebrapad maaide. “Hij heeft bij die mensen heel veel kapot gemaakt”, zegt de advocaat van het koppel.

Het ongeval gebeurde op 22 maart vorig jaar in Blankenberge. Een koppel tachtigers stak daar toen op het zebrapad over. W.V. (61) uit Brugge kwam er met zijn wagen aangereden. Hij merkte de twee voetgangers niet op en schepte hen op. Het koppel raakte zwaargewond door de aanrijding. Vooral de vrouw draagt de gevolgen nog steeds mee.

“Zij is 86 jaar en voor haar is het leven helemaal veranderd”, zegt haar advocaat Johan Decancq. “Zij is twintig kilogram vermagerd en heeft nu een rollator nodig. Terwijl ze vroeger samen met haar man elke dag vijf kilometer ging wandelen. Het waren zeer actieve mensen. Maar nu kan ze niets meer alleen en moet haar man haar altijd en overal vergezellen.”

Het gaat hier om een ongeval met heel zware gevolgen

De zestiger die hen aanreed, werd vervolgd voor het ongeval en omdat hij onder invloed van alcohol reed. Hij had namelijk 0,56 promille alcohol in zijn bloed. “Zelfs de lichtste intoxicatie heeft invloed op je rijgedrag”, zei de politierechter daarover. “Het gaat hier om een ongeval met heel zware gevolgen.”

W.V. zelf betwistte dat niet. Hij begrijpt naar eigen zeggen nog steeds niet hoe het ongeval kon gebeuren. “Ik heb die mensen niet gezien. Wellicht door de lage zon”, zegt hij. “Maar ik heb er nog steeds slapeloze nachten door. Ik heb hen willen bezoeken om me te verontschuldigen, maar dat wilden ze niet. En dat is uiteraard hun goed recht. Ik was eigenlijk zelf verwonderd dat ik ‘tekende’ bij de ademtest. Ik had twee alcoholische dranken gedronken en had erna nog gegeten. Misschien kwam het door de shock na het ongeval.”

De politierechter gaf de man – die eerder ook al veroordeeld werd – een boete van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden. Het koppel tachtigers krijgt een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. Een wetsdokter zal hun precieze schade nog moeten bepalen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier