Man die zondag verdronk in Knokke-Heist is voormalig hoofdredacteur La Libre Belgique

© BELGA
Redactie KW

De zestiger die zondag verdronk in Knokke-Heist is Jean-Paul Duchâteau, de voormalige hoofdredacteur van La Libre Belgique.

De krant maakte zijn overlijden maandag bekend. De man werd onwel toen hij aan het zwemmen was in de Noordzee. Jean-Paul Duchâteau startte zijn carrière bij La Libre Belgique in 1989. Hij werkte aanvankelijk op de politieke redactie van de krant. Enkele jaren later, in 1993, werd hij hoofdredacteur, nadien directeur van de redactie, vanaf 1998.

In september 2002 zegde Duchâteau die functie op vanwege gezondheidsredenen. Hij werd toen adjunct-directeur en adjunct-hoofdredacteur. Bij het vertrek van Jean-Paul Marthoz in 2003, verving hij de directie tot de benoeming van Michel Konen.

Onwel tijdens zwemmen in Knokke-Heist

In 2009 aanvaarde hij bij de krant opnieuw de positie van adjunct-directeur van de redactie. De journalist, die in 1952 werd geboren niet ver van Charleroi, volgde een opleiding journalistiek in een prestigieuze school in Rijsel, aldus de krant. Hij verdronk op 62-jarige leeftijd in Knokke-Heist, waar hij woonde. De zestiger werd onwel tijdens het zwemmen. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar hulp kon niet meer baten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier