Man die vrouw doodreed vraagt milde straf, dochters slachtoffer verontwaardigd

Redactie KW

Een 23-jarige man uit Duinbergen vraagt de opschorting van straf voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in september vorig jaar.

J.V. viel in slaap achter zijn stuur langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge en reed fietsster Monique Beccler (69) aan. De vrouw vloog over de wagen en overleed aan haar verwondingen. De 23-jarige V. was duidelijk onder de indruk in de Brugse politierechtbank en verklaarde veel spijt te hebben. De jongeman stond er terecht voor het veroorzaken van het dodelijk verkeersongeval en vroeg de opschorting.

Op 13 september 2015 reed de 69-jarige Monique Beccler uit Brugge met haar fiets langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge toen het noodlot toesloeg. De vrouw werd op amper 100 meter van haar woning op het fietspad gegrepen door het voertuig van V. en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. “De beklaagde was in slaap gevallen en verloor zo de controle over zijn stuur. Met de dodelijke afloop tot gevolg. Ik vraag toepassing van de strafwet”, klonk het bij de procureur. Volgens de advocaat van de beklaagde beseft zijn cliënt zijn fout. “Als hem de gunst van opschorting niet kan verleend worden, vraag ik een milde toepassing van de strafwet”, pleitte zijn advocaat.

Man die vrouw doodreed vraagt milde straf, dochters slachtoffer verontwaardigd

De vrouw liet zes kinderen na. Op de rechtbank kwamen drie dochters opdagen. “Het doet pijn om te horen dat hij een milde straf vraagt. In al die maanden na het ongeval heeft hij nooit persoonlijk contact gezocht. Maar wij zijn wel ‘ons mama’ voor altijd kwijt”, reageren Moniques dochters ontgoocheld. “We denken nog elke dag aan haar. Sinds het ongeval beleven we slapeloze nachten. Haar verlies weegt echt enorm zwaar.” De politierechter doet uitspraak op 27 juni.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier