Maandagavond opnieuw kans op hagel en zware windstoten

Redactie KW

De bewolking neemt geleidelijk toe en later maandagmiddag en -avond komen er vanuit Frankrijk stevige regen- en onweersbuien ons land binnen.

Hierbij is er kans op hagel en zware windstoten. De maxima bedragen 25 graden vlak aan zee en 28 tot plaatselijk 32 graden in het binnenland. Er waait een zwakke tot matige veranderlijke wind. Maandagnacht trekken de buien geleidelijk weg naar het noordoosten. Helemaal aan het eind van de nacht verschijnen er opnieuw enkele buien over het westen en midden van het land. De minima schommelen tussen 15 tot 19 graden.

Dinsdagochtend komen verspreid nog enkele buien voor. Daarna volgt een drogere periode met opklaringen maar in de namiddag neemt de kans op enkele regen-of onweersbuien alweer toe Er staat een matige zuidwestenwind met maxima van 20 graden aan zee en 24 tot 28 graden dieper landinwaarts.

Droog en rustig weer

Van woensdag tot en met zondag wordt het droog en rustig weer met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt rond 24 graden. In het weekend verschijnt er wat meer bewolking, de kans op een bui wordt groter en de maximumtemperatuur daalt naar ongeveer 20 graden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier