Loods in Den Hoorn brandt volledig uit

Buurtbewoners hoorden meerdere explosies. © PDV
Redactie KW

In de Hoornstraat in het Moerkerkse gehucht Den Hoorn is vrijdagmorgen de loods van loonwerkers Lonneville volledig uitgebrand. Buurtbewoners hoorden meerdere explosies.

Loonwerker Maurice Lonneville was vrijdagmorgen in de loods aan het werk toen de brand ontstond. In de ruimte staan vele brandbare materialen die gebruikt worden voor de landbouwvoertuigen en andere machines. Ook zoon Jan Lonneville is actief als loonwerker, maar was bij het ontstaan van de brand niet aanwezig.

De oorzaak is momenteel nog onduidelijk en de betrokkenen willen geen commentaar geven. Bij buurtbewoners vernamen we wel dat er diverse explosies te horen waren. De loonwerker ging aanvankelijk zelf het vuur te lijf en slaagde er ook nog in om kostbare landbouwmachines zoals een pikdorser buiten te krijgen. De brandweer van Knokke-Heist was naar verluidt zo’n twintig minuten na de oproep ter plaatse en kreeg versterking van het korps uit Maldegem.

Gezien er onvoldoende bluswater was, werd ook de Brugse brandweer erbij geroepen. De brand zelf was snel onder controle, maar was toch voldoende hevig om de gehele loods in de as te leggen. Het aanpalende woonhuis bleef grotendeels gespaard. De woning werd tot voor enkele maanden bewoond door Jan Lonneville, maar nu staat het dus leeg. Gezien er een hevige rookontwikkeling was en het er op een bepaald moment naar uitzag dat de brand zou heropflakkeren, bleef de brandweer lang nablussen. Enkele maanden geleden ging ook de loods van loonwerker Dirk Storme in Oostkerke al in de vlammen op.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier