Loods gaat in vlammen op in Dadizele, niemand raakt gewond

Redactie KW

De loods, die deel uitmaakt van een gewezen champignonkwekerij, kwam in het verleden al enkele malen in het nieuws vanwege autozwendel en drugs.

Dinsdag omstreeks 14 uur werd groot alarm gemeld voor een brand in een loods in de Arkemolenstraat in Dadizele. De loods, een gewezen champignonkwekerij, kwam in het verleden al enkele malen in het nieuws vanwege autozwendel en drugs. De politie ondervroeg ook alle aanwezigen die op het ogenblik van de brand in de loods aanwezig waren. Verder onderzoek moet de oorzaak van de brand vaststellen alsook of alle activiteiten en aanwezig op legale wijze bezig waren. De buren klagen al jaren aan dat men er werkt zonder vergunning. Er worden dag en nacht, zeven op zeven voertuigen aan- en afgevoerd.

Loods gaat in vlammen op in Dadizele, niemand raakt gewond


Tijdens de bluswerken was er ook een hevige explosie, gelukkig waren er op dat moment geen brandweermannen binnen om de brand te bestrijden. De brandweerposten van Geluwe, Menen, Wervik, Zonnebeke, Moorslede, Wevelgem en Kortrijk waren ter plaatse. Tankwagens zorgden voor de nodige aanvoer van water, want gezien de ligging zat er weinig druk op de waterleiding waardoor er in eerste instantie weinig bluswater voor handen was.

Loods gaat in vlammen op in Dadizele, niemand raakt gewond


Het nabijgelegen houtverwerkend bedrijf verplaatste ook onmiddellijk een partij gezaagde bomen om te voorkomen dat het vuur daar op over zou slaan.

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld. Die moet duidelijkheid geven over de oorzaak van het vuur

(JB/NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier