Litouwse trucker voor de rechter door ongeval waarbij Lorenzo Gheselle om het leven kwam

Redactie KW

Een 54-jarige Litouwer moest zich woensdag in de Brugse politierechtbank verantwoorden voor het ongeval waarbij Lorenzo Gheselle (30) uit Knokke-Heist om het leven kwam. “Hij verleende geen voorrang aan de motorfietser”, klinkt het.

De trucker zakte niet persoonlijk naar de politierechtbank af. Hij liet zich door een advocaat vertegenwoordigen. De 54-jarige Litouwer stond er terecht voor zijn aandeel in een dodelijke ongeval in maart vorig jaar in Zeebrugge. Hij reed er toen motorfietser Lorenzo Gheselle (30) uit Heist aan. De man overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde op 14 maart vorig jaar langs de Isabellalaan in Zeebrugge. De trucker draaide met zijn vrachtwagen met oplegger van daaruit de Kustlaan op maar merkte de motorfietser daarbij niet op. Zijn motorfiets bleef staan, maar de man zelf werd nog zo’n 150 meter meegesleurd door de vrachtwagen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Dat de fout voor het ongeval bij de trucker lag, werd gisteren in de politierechtbank niet betwist. Volgens de procureur was het duidelijk. “Hij verleende geen voorrang”, klinkt het. “Volgens de deskundige kon het ongeval vermeden worden als hij dat wel had gedaan. Het toont nog maar eens aan dat we in het verkeer altijd honderd procent aandachtig en voorzichtig moeten zijn. Daar is hij in de fout gegaan. Met fatale en dramatische gevolgen.”

De advocaat van de Litouwse trucker vroeg de rechtbank om de opschorting (schuldig, maar geen straf, red.). Hij erkende dat het ongeval veroorzaakt werd door de trucker. “Hij had inderdaad voorrang moeten verlenen”, klonk het. “Maar volgens ons kon hij de motorfiets niet zien. De deskundige stelt dat hij hem in zijn dodehoekspiegel had moeten zien. Maar hij was al aan het overdraaien en dus was dat onmogelijk. Hoe dan ook vraag ik om mild te zijn in uw bestraffing.”

De familie van slachtoffer Lorenzo Gheselle zakte ook naar de politierechtbank af. Zij stelden zich echter officieel geen burgerlijke partij omdat de zaak tussen de verzekeringen al geregeld werd. Lorenzo woonde alleen op zijn appartement in Heist. “Graag op zichzelf, maar met een groot hart voor z’n neefjes en nichtjes.” Zo omschreef zijn familie hem. De politierechter zal zich op 24 januari over de zaak uitspreken.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier