Lijk aangetroffen voor de kust van Wenduine

Redactie KW

Voor de kust van Wenduine, ter hoogte van de Wenduinebank, is woensdagnamiddag een lijk gevonden. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, weet tot op dit moment nog niet om wie het gaat.

De bemanning van een Nederlands vrachtschip zag het lichaam drijven en verwittigde meteen de hulpdiensten. De Seaking pikte het lichaam op en bracht het naar het Sint-Jansziekenhuis in Brugge. Volgens de wetsdokter lag het lichaam al 1 tot 2 dagen in het water en vertoonde het lichaam geen tekenen van geweld.

Het zou om een man gaan van tussen de 40 en 50 jaar, van 1m80 groot en 75 kilogram zwaar. De man heeft een grijze stoppelbaard en een tattoo op de linker bovenarm met het opschrift Bulldog Feyenoord. De kans is groot dat het om een Nederlander gaat, daarom werkt het parket ook samen met het Nederlandse gerecht.

Zaterdag vindt er een autopsie plaats, samen het DVI. Het lichaam is gevonden op een drukke vaarroute. Mogelijk is de man van een schip gevallen of gesprongen. Maar er zijn ook andere pistes, want in zijn schoenen en sokken zat zand.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier