Lichtervelds OCMW-raadslid zwaargewond na aanrijding

Redactie KW

Bij het kruisen van de Hazelstraat en de Koolskampstraat (N35) is OCMW-raadslid Tania Haek dinsdagmorgen aangereden. Ze brak onder meer een nekwervel.

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Koolskampstraat (N35) en de Hazelstraat in Lichtervelde is deze ochtend rond acht uur het 50-jarige OCMW-raadslid Tania Haek uit Lichtervelde levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw kwam met haar fiets uit de ondergeschikte Hazelstraat en wou de ringweg dwarsen. Daar werd ze gegrepen door een wagen die van Koolskamp (Ardooie) richting Kortemark reed.

Ze vloog met een harde smak op de voorruit van de wagen die volledig werd verbrijzeld. Met levensbedreigende verwondingen werd de fietsster naar het ziekenhuis overgebracht, maar haar toestand verbeterde gelukkig snel en het levensgevaar week al in de loop van de voormiddag. Niettemin liep ze zware verwondingen op. Tania zou onder meer haar nekwervel gebroken hebben.

In de Koolskampstraat was er een tijdlang slechts beurtelings verkeer mogelijk. Op die plek zijn tussen de rijstroken paaltjes geplaatst die overstekende fietsers moeten toelaten de drukke ringweg op een veilige manier in twee bewegingen te dwarsen. Mogelijk speelde de laagstaande zon de vrouw parten waardoor ze de naderende wagen niet of te laat opmerkte.

Tania Haek tijdens de voorstelling van SOMM.
Tania Haek tijdens de voorstelling van SOMM.© Foto Kurt

Tania Haek staat bij SOMM op de vierde plaats voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Haar 18-jarige dochter Emilia Huyghe staat overigens op dezelfde lijst.

(BV/KD/LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier